De Overburen in Ridderkerk dankzij steun fondsen actief in de samenleving

Vanaf deze week is ‘De Overburen’ een officieel inleverpunt voor producten van de Social Store in Ridderkerk.

Aan de Frans Halsstraat 2 kunnen de producten worden ingeleverd. Deze producten worden weer uitgedeeld door het uitgiftepunt van de Social Store aan inwoners van Ridderkerk die het financieel minder hebben.

 

Op de markt

Vanaf 12 mei 2023 staan er ook wekelijks bewoners van de Overburen op de Ridderkerkse markt om producten in ontvangst te nemen. De volgende producten zijn nodig: shampoo, douchegel, tandpasta, deodorant, afwasmiddel, wasmiddel, allesreiniger, toiletpapier en andere drogisterij artikelen. ‘Mooi dat op deze manier inwoners van Ridderkerk en bewoners van De Overburen een bijdrage leveren aan mede Ridderkerkers die dankbaar gebruik van maken via het uitgiftepunt’ aldus de oprichters van de vorige maand geopende Social Store.

 

Sinds de start is de aanloop enorm. De ‘store’ heeft inmiddels een lijst met namen van honderd mensen die op hulp zijn aangewezen. Het betekent dat er extra moet worden ingezet op het verzamelen van voldoende producten.