Gift van Snuffelpand voor drie doelen

RIDDERKERK - De Ridderkerkse Vrouwen voor Vrede hebben 2023 besloten met giften voor drie goede doelen. Uit de opbrengsten van het Snuffelpand is 1500 euro gedoneerd aan KETSO voor hulp aan boerinnen in Sierra Leone; 1500 euro aan Stichting Zeilen voor Vrijheid voor twee doktersauto’s in Oekraïne en ook 1500 euro aan de Social Store voor de minima in Ridderkerk.

 

In Karene District, in het noordwesten van Sierra Leone wonen veel in de steek gelaten analfabete vrouwen die van weinig geld moeten rondkomen en hun kinderen opvoeden. De lokale organisatie KETSO geeft deze vrouwelijke boeren praktische lessen in het werken met de tractor en het verbouwen van groenten. Ook stelt KETSO een tractor beschikbaar, biedt zaaigoed aan, schaft een waterpomp aan en koopt een droger voor fruit, zodat hun productiviteit omhoog gaat. 

 

Levensreddende apparatuur
In Oekraïne is de gezondheidszorg door de oorlog ingestort. Samen met Stichting Zeilen van Vrijheid steunt Wilde Ganzen de verbetering van de thuiszorg voor ouderen en chronisch zieken in afgelegen gebieden op het platteland. Het plan is om twee doktersauto’s aan te schaffen en uit te rusten met levensreddende apparatuur en medische instrumenten. Op deze manier kunnen dokters mensen thuis onderzoeken, diagnoses stellen en eerste hulp verlenen. Ook kunnen patiënten hiermee naar een ziekenhuis gebracht worden.

 

Armoede verminderen
De Social Store in Ridderkerk is een plek waar vrijwilligers werken, die hulp bieden aan alle inwoners die het nodig hebben. De Social Store wil graag armoede en eenzaamheid verminderen. Vooral mensen met weinig geld (tot 130% van het minimum) en vluchtelingen zijn welkom.

 

Meubelshowroom
De Meubelshowroom in het centrum aan de P.C. Hooftstraat (tegenover de Dierenkliniek) is onderdeel van het Snuffelpand. Hier staan de grotere spullen te koop, zoals banken, tafels, stoelen, bedden, kasten, schilderijen, lampen enzovoort. Elke woensdag en de éérste zaterdag van de maand bent u hier van harte welkom tussen 11.00-15.00 uur. Uw gekochte meubelen kunnen tegen een vergoeding thuis worden afgeleverd.
De winkel aan het Dillenburgplein is alle woensdagen en zaterdagen open van 11.00 - 15.00 uur. Tijdens de openingsuren kunnen ook herbruikbare spullen ingeleverd worden.