Help elke maand een gezin met de Social Store

RIDDERKERK - De Social Store in Ridderkerk hoopt vaste donateurs te winnen om minderbedeelden te helpen aan persoonlijke verzorgingsproducten. “Het kost € 15 per maand om een gezin in armoede blij te maken met een pakket” zegt Maarten Tanis van de Social Store.

Sinds de opening van de Social Store in april 2023 hebben ruim 200 huishoudens zich aangemeld bij het uitgiftepunt van de Social Store. Deze 200 huishoudens vertegenwoordigen 500 á 600 mede Ridderkerkers, overwegend gezinnen, met een zeer smalle beurs. “We zijn blij met zoveel aanmeldingen maar het is ook tekenend dat er veel gezinnen gewoon niet rond kunnen komen in Ridderkerk. En we bereiken ze nog lang niet allemaal. In Nederland leven bijna een miljoen mensen in armoede. Als je dat omrekent betekent dat ruim 2500 Ridderkerkers in armoede leven” stelt Tanis. Hij vult aan dat het niet alleen mensen in de bijstand betreft: “Ook mensen met een baan komen tegenwoordig amper rond. Niet voor niets is bestaanszekerheid nu een belangrijk verkiezingsthema.”

Scherpe inkoop
Ridderkerkers die bij de Social Store zijn ingeschreven halen eens per maand een pakket op met persoonlijke verzorgingsproducten bij het uitgiftepunt van de Social Store.
Het pakket mag naar behoefte worden samengesteld in de Social Store. De mogelijkheden worden komende tijd worden uitgebreid. Denk aan wasmiddel, allesreiniger, tandpasta, toiletpapier, zeep en shampoo. Door scherpe inkoop van de producten zijn de kosten ongeveer 15 euro per maand voor een gezin met kinderen. Verder worden er ook menstruatieproducten, verbandmiddelen en pampers uitgegeven.

Support-actie
Met de support-actie van de Social Store kunnen bedrijven en particulieren een steentje aan bij dragen. “Een pakket voor een gezin kost € 15 euro. Als je dat structureel maandelijks het hele jaar doet maakt dat echt het verschil voor mensen die maar een paar tientjes per week hebben om uit te geven in de supermarkt” stelt de voorzitter.
De eerste Ridderkerkers en twee Ridderkerkse bedrijven zijn al begonnen met het supporten van een Ridderkerks gezin in armoede.
Wie dit ook wil doen kan maandelijks een gift overmaken op rekeningsnummer NL73 RABO 035 13 13 923 t.n.v. S.D.P.R.K. o.v.v. Support een gezin in Ridderkerk. Men kan dit ook doen via de QR code op de affiches en verspreide folders en de code in de advertentie in deze krant.
Voor meer informatie kan men mailen naar: supporteengezin@social-store.nl.